Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 4 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес103
mod_vvisit_counterВчера173
mod_vvisit_counterТази седмица1462
mod_vvisit_counterТози месец4385
mod_vvisit_counterВсичко783634

2013-1-BG1-LEO01-08886 Немско качество

"Немско качество в ресторантьорството"

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов успешно приключи проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”, по секторна програма "Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Всички дейности по изпълнението на проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството” можете да намерите в секция: 2013-1-BG1-LEO01-08886 Немско качество в ресторантьорството от главното меню.

Новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ стартира през 2014г. След извършена селекция измежду 131 подадени проектни предложения по Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, проекти за „Образователна мобилност на обучаеми и обучители в сферата на професионалното образование и обучение”, ПГЛПС e избрана за едно от първите училища, които ще изпълнява международен проект по новата европейска програма „Еразъм+“.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2014-1-BG01-KA102-000842 СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КУХНЯ – ИСПАНСКИЯТ ОПИТ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”

ОЧАКВАЙТЕ НИ!

Презентация за отчитане на проект "Немско качество в ресторантьорството"

Семинар по проект „НЕМСКО КАЧЕСТВО В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО”

На 28 май 2014г. се проведе семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по Проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „НЕМСКО КАЧЕСТВО В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО” по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – град Свищов с партньор немската фирма Berlink в гр.Берлин, Германия.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на град Свищов г-н Пламен Александров, г-жа Върбинка Конова – секретар на Общината, представители на други училища, културни институции, работодатели, родители, учители, ученици и медии.

Изявата започна с представяне на проекта от г-жа Веска Николова – ръководител на проекта и директор на гимназията. След това продължи с презентация, в която бе проследена цялостната реализация на проекта – идея за кандидатстване, подготовка на документи, подбор на участници за педагогическа, езикова и културна подготовка (ПЕК), провеждане на ПЕК, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на проекта.

След това участниците в мобилността Нина Ницова, Лора Генова, Марина Кирова и Цветина Флорева представиха свои презентации, в които изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

В края на събитието г-жа Николова връчи сертификати на ползвателите – сертификат за участие в проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „НЕМСКО КАЧЕСТВО В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО” по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот" за проведена практика, Europass на български, английски  и немски език, сертификат за професионална подготовка. Освен тези сертификати, по време на реализиране на дейностите по проекта, ползвателите са получили сертификат за владеене на немски език – ниво А2, сертификат за проведената мобилност от компанията, в която са провели производствения си стаж и сертификат от немският партньор Berlink. На всички присъстващи бяха раздадени брошури.

След връчването на документите всички присъстващи бяха поканени във фоайето на Община Свищов, където учениците бяха подредили различни традиционни немски ястия, приготвени от тях по оригинални рецепти. Отзивите за пореден път доказаха, че  възпитаниците на ПГЛПС са млади специалисти, които могат успешно да се реализират както на българския, така и на европейския пазар на труда.

Лиляна Димитрова

Покана за семинар за отчитане на дейностите по проект "Немско качество в ресторантьорството"

П О К А Н А

за семинар проект
2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”,
по секторна програма "Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Уважаеми ученици, родители, учители, директори, работодатели, представители на медиите,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта

Ви кани на

С Е М И Н А Р

за отчитане на дейностите по проекта и връчване на сертификатите на участниците. След семинара ще можете да се насладите на немска кухня, като опитате специалитети, подготвени от участниците в мобилността.

Семинарът ще се проведе на 28.05.2014г. (сряда) от 16:00 часа в Зала 1 на Община Свищов.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Успешно приключи мобилността в Германия

На 12 април 2014 г. приключи мобилността в Берлин, Германия на групата от 10 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Учениците от XI клас, обучаващи се по професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" проведоха 3 седмична производствена практика на реални работни места, в ресторанти в столицата на Германия, страната с най-развитата европейска икономика. Проведената мобилност е в изпълнение на проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 "Немско качество в ресторантьорството" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

След пристигането си в България, участниците и тяхната ръководителка Лиляна Димитрова споделиха своите впечатления от проведената мобилност, условията на работата в Германия, работата в немски ресторанти и постигането на немско качество в ресторантьорството. Проектът обогати учениците освен с придобитите професионални умения в реална работна среда за производството и обслужването в ресторанта, но и със запознаването с културата, традициите и начина на живот и работа в Германия, както и адаптиране в междукултурна среда.

За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

инж. Веска Николова – ръководител на проекта

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.