Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 7 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес81
mod_vvisit_counterВчера173
mod_vvisit_counterТази седмица1440
mod_vvisit_counterТози месец4363
mod_vvisit_counterВсичко783612

2018-1-BG01-KA102-047382 Обучение чрез работа

Обучение чрез работа за успешна професионална реализация

67175276 2307416302628608 6521244764744974336 n

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Свищов успешно приключи проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма: „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: “Професионално образование и обучение”.

През учебната 2019-2020 година Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Свищов ще изпълнява проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”.

В изпълнение на проекта се предвижда реализиране на три мобилности, включващи три целеви групи:

- Първата група са 10 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат триседмична производствена практика в гр. Корк, Ирландия през м. юли 2020г.

- Втората група включва 7 ученици от професионално направление „Производствени технологии - текстил, облекло, обувки и кожи”, които ще заминат за гр. Римини, Италия за триседмична производствена практика през м. юли 2020г.

- Третата група включва 8 учители по професионална подготовка, които ще заминат за гр. Портсмут, Великобритания през м. април 2020г., за едноседмична визита с цел въвеждане на електронното обучение в часовете по професионална подготовка.

Всички дейности по изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” можете да намерите в секция: 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” от главното меню.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование".

 

ОЧАКВАЙТЕ НИ!

СПГ „Ал. Константинов“ приключи проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

На 19.09.2019 г. в СПГ „Ал. Константинов“ се проведе заключителен семинар по проекта „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма Еразъм+. В проекта участваха общо четири групи. Първата група, съставена от учители проведоха мобилност през април в Берлин, Германия, където се запознаха отблизо със системата на дуалното обучение. Втората група, съставена от ученици от професионално направление „Електротехника и енергетика”, също през април, проведе мобилност в Портсмут, Великобритания, където изучаваха ползите от екоенергията.

На днешния заключителен семинар се представиха групите, провели лятна триседмична практика през юли. Младите готвачи от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ проведоха мобилност в Римини, Италия, където бяха разпределени в четири ресторанти. Ръководени от своите наставници, учениците се запознаха с организацията на работа в италианските ресторанти, надградиха знанията, придобити в училище, придобиха опит и умения в областта на ресторантьорството. Бъдещите готвачи усвоиха нови техники и технологии за приготвяне на типични италиански специалитети, характерни за регион Емилия – Романя.

Бъдещите мебелисти от професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло” проведоха мобилност в Берлин, Германия, където имаха възможност да се запознаят с нови технологии за производство на съвременна мебел за обзавеждане на кухни, спални помещения, холни гарнитури и офис-мебели, а някои от тях участваха и в монтаж на мебели в жилищни сгради. Запознаха се с нови видове сглобки, лазерно разкрояване на кухненски врати и технологии за повърхностна обработка на детайлите.

С презентация участниците в мобилността разказаха за впечатленията си.

В края на производствената практика всички участници получиха европейски сертификати, а придобитият професионален и социален опит ще увеличи шансовете на учениците за успешна реализация на европейския пазар на труда.

Семинарът приключи г-жа Веска Николова – директор на СПГ „Алеко Константинов“, като връчи сертификатите на учениците. След това тя запозна присъстващите с новия спечелен проект на гимназията „Европейски стандарти за качество на професионалното образование“, в който са предвидени три целеви групи: първа група от 10 ученици - професия „Готвач“, които ще бъдат на триседмична производствена практика в Корк, Ирландия - юли 2020 г.; втора група - 7 ученици от професии „Моделиер-технолог на облекло” и „Оператор в производството на облекло“ - триседмична производствена практика в Римини, Италия - юли 2020г. и трета група - 8 учители по професионална подготовка - едноседмична мобилност в Портсмут, Великобритания през април 2020 г. Новият проект стартира през октомври.

Гости на семинара бяха доц. Христо Сирашки – директор на ЦПО и г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО към СА „Д. А. Ценов“ - Свищов, г-н Петър Тодоров – хоноруван преподавател по английски език, г-жа Димитрина Проданова – преподавател по италиански език и д-р Виктор Монев – преподавател по немски език.

Семинарът беше отразен от Кабелна телевизия „Видеосат“ - Свищов.

Константин Байрактаров – председател на КПУМ

1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15

Мебелистите на производствена практика на в Берлин (3 гр.)

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

И през това лято ученици от СПГ „Алеко Константинов“ проведоха триседмична производствена практика извън пределите на родината. Градът, който ги прие, бе Берлин. Това стана възможно по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение".

В ранната утрин на 29 юни 7 ученици от професия „Оператор в дървообработването“ потеглиха за румънската столица Букурещ, откъдето бе полетът им за Берлин. Заедно с тях отпътуваха и 8 ползватели по същия проект от професия „Ресторантьор“, но тяхната дестинация бе град Римини, Италия.

В немската столица младежите бяха посрещнати от представители на фирмата партньор Berlink с ръководители г-жа Марта Лаубе и г-жа Полина Спартянова, които се погрижиха за настаняването им в City Hostel Berlin.

На следващия ден фирмата партньор разпредели учениците по работни места в немските фирми: – Cewa 2001 TischlereiGmbH, SindemKuchemontagen и FritzSchulzTischlerei&TreppenbauGmbH, където бяха предадени на ментори, които отговаряха за тяхната практика. Бъдещите мебелисти имаха възможност да се запознаят с нови технологии за производство на съвременна мебел за обзавеждане на кухни, спални помещения, холни гарнитури и офис-мебели, а някои от тях участваха и в монтаж на мебели в жилищни сгради. Запознаха се с нови видове сглобки, лазерно разкрояване на кухненски врати и технологии за повърхностна обработка на детайлите.

Всяка работна седмица завършваше с културна визита, която целеше опознаване на историческите и културни забележителности в Берлин – панорамна обиколка на града и посещение на Бранденбургската врата, Берлинската стена и Техническия музей. Последната седмица бе посетен и градът, известен с историческото си минало и като резиденция на пруските крале - Потсдам.

В последния ден от производствената практика на учениците бяха раздадени сертификати от фирмите, в които се обучаваха. Фирмата партньор Berlink в лицето на г-жа Марта Лаубе и г-жа Полина Спартянова също им връчи сертификати за участие в проекта. Точността, дисциплината и спазването на правилата са уроците, които учениците научиха по време на производствената си практика в Германия.

Николай Любенов

/придружаващ учител/

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Ресторантьорите на практика в Римини - „Перлата на Адриатика“ (1 гр.)

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

Oт 29 юни до 21 юли 2019 г. седем ученици от професия „Ресторантьор“, професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” проведоха производствената си практика в Римини, Италия по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани". На летище Болоня групата бе посрещната от представител на фирмата партньор по проекта - SistemaTurismo, а след това бяха настанени в хотел Fantasy от г-жа Цветомира Георгиева.

На следващия ден учениците посетиха офиса на фирмата-партньор SistemaTurismo и направиха пешеходна разходка в историческия център на Римини, разглеждайки Арката на Октавиан Август, площада „Три Мартири“, църквата „Малатеста“ и моста на Тиберий. Младите готвачи бяха разпределени в четири ресторанти: в ресторант Diana Riccione - Симеон Филев и Божидар Койнов, в Abocar - Василена Стефанова и Кристияна - Михаела Иванова, в Tiresia - Теодора Детелината и Йоана Кунова и в AllMakers ARE - Надя Игнатова. Ръководени от своите наставници, учениците се запознаха с организацията на работа в италианските ресторанти, надградиха знанията, придобити в училище, придобиха опит и умения в областта на ресторантьорството. Бъдещите готвачи усвоиха нови техники и технологии за приготвяне на типични италиански специалитети, характерни за регион Емилия–Романя.

Освен работата в италианските ресторанти, за младежите бе предвидена и интересна културна програма. На 6 юли учениците посетиха Венеция, едно от най-прекрасните кътчета на Италия, което всеки трябва да посети през живота си, а на 13 юли - Сан Марино - най-старата република и анклав в Италия. Едно невероятно преживяване беше посещението на парк „Италия в миниатюра” на 15 юли. В края на производствената практика г-жа Цветомира Георгиева, представител на SistemaTurismo, благодари на учениците за чудесното представяне и прекрасните отзиви от наставниците. Всички участниците получиха европейски сертификати, а придобитият професионален и социален опит ще увеличи шансовете на учениците за успешна реализация на европейския пазар на труда.

Ивелина Енчева

/придружаващ учител/

1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12

Педагогико-психологическа подготовка с мебелистите (3 гр.)

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 20-ти и 24-ти юни в рамките на 10 учебни часа се проведе педагогико-психологическа подготовка с учениците от XI "а" клас - професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“ (3 гр.), участващи в проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“.

Акцентите на подготовката са запознаване на учениците с манталитета и обноските на германците, работа в екип, умения за адаптация в непозната среда и толерантност към различните култури и езици.

Подготовката проведе Галя Недялкова – психологически съветник в СПГ „Ал. Константинов” – Свищов.

На учениците им предстои триседмична производствена практика през месец юли 2019 г. в гр. Берлин, Германия с ръководител г-н Николай Любенов.

Константин Байрактаров
Председател на КПУМ

1 2 3
4 5 6

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.