Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 2 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес108
mod_vvisit_counterВчера320
mod_vvisit_counterТази седмица1294
mod_vvisit_counterТози месец4217
mod_vvisit_counterВсичко783466

Педагогическа, езикова и културна подготовка (ПЕК)

Културна подготовка за готвачите по програма "Еразъм+" /1 гр./

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

Културната подготовка на учениците, участващи по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение“ и  обучаващи се в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Готвач” (1-ва група), се проведе през месец май 2020 г., съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на културната подготовка бе запознаване с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Ирландия. В предвидените 20 учебни часа в периода 18-29 май 2020 г. обучението се реализира в дистанционна форма.

Запознаването с културните паметници предполагаше по-бърза адаптация в непознатата за тях страна. Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации за историческите и културни забележителности на Ирландия и на град Корк, който предстои да посети групата.

Срещите се осъществиха в електронната платформа на Office 365 - MS Teams. Разделени по групи учениците също подготвиха презентации, представящи историческите забележителности на Ирландия и Корк. Те бяха представени на останалите ученици.

Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят успешно с пребиваването си в Ирландия.  Всички ученици са мотивирани и вярвам, че и с помощта на ръководителя си ще преодолеят трудностите и предизвикателствата на новата среда.

Елза Божанова

 

Професионална подготовка за готвачите по програма "Еразъм+" /1 гр./

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

В  периода от 01 юни до 19 юни 2020 г. се проведе дистанционно обучение по професионална подготовка на учениците, участващи в проект 2019 -1- ВG01-KA116-062136   „Европейски стандарти за качество напрофесионалното образование“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Професионална подготовка се проведе съгласно учебната програма и спазването  графика за провеждане на учебните занятия.

Целта на професионалната подготовка бе  учениците да се запознаят с особеностите на ирландската кухня, да придобият  теоретични  познания за характерните ястия,  типични за ирландците,  както и стила на работа в заведенията за хранене.

Учениците Мутлу  Сюнетчи  и  Кристина Абаджиева изготвиха презентации за характерни ирландски  ястия и десерти. По време на обучението  учениците се запознаха  с приготвяне  на   ирландска закуска и различни видове хляб и напитки.

Особен  интерес у ползвателите на мобилността  предизвика видеоклипът на ученичката Севил Хайрединова , която демонстрира технологията по приготвянето на  ирландски соден хляб.
След като изучиха ирландската кухня учениците  изработиха учебно помагало на тема: „Ирландска кухня - рецепти от изумрудения остров“.

Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят добре с пребиваването си в Корк, Ирландия. Знанията им, придобити по време на професионалната подготовка събудиха у тях любопитство, желание и интерес към ирландската  кухня.

https://youtu.be/itijvReCKJc

Ивелина Енчева

Психолого-педагогическата подготовка за моделиерите по "Еразъм+" (2 гр.)

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 25 и 26 февруари се проведе психолого-педагогическата подготовка на учениците от професионално направление „Производствени технологии - текстил, облекло, обувки и кожи“ (2 гр.), участващи в проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение“. Обучението беше с продължителност 10 часа. Целта на тази подготовка  е запознаване с народопсихологическите особености на италианците, придобиване на знания за стила на вербалното и невербалното общуване в Италия и формиране на толерантна нагласа към различието. Използваните методи бяха лекция, фронтална беседа, ролеви игри и др.
По време на обучението учениците имаха възможност да усъвършенстват уменията си за работа в екип и да повишат уменията си за адаптация към нова непозната за тях среда. Предпочитана форма на работа бяха тренингите, в които участниците се включиха според предпочитанията и възможностите си. В лекционна форма им беше поднесена информацията за особеностите на националния  характер, стил на поведение на бизнес партньорите, етика във взаимоотношенията във формална и неформална среда. Учениците свободно споделяха своите вълнения и очаквания относно предстоящото пътуване.
Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че участниците в проекта са мотивирани за изпълнение на предстоящите задачи и дейности.

Галя Недялкова

1 3 4
5 6 7

Културна подготовка за моделиерите и шивачите по "Еразъм+" /2 гр/

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

За първа година учениците от професионално направление „Производствени технологии – текстил, облекло, обувки и кожи” ще проведат т.г. производствената си практика в една от държавите, известна в модната индустрия - Италия.Техният престой в италианския гр. Римини се осъществява по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение“. От 6.01.2020 г. до 22.01.2020 г. с групата от десет ученици, изучаващи професиите „Моделиер-технолог на облекло” и „Оператор в производството на облекло“, се проведе културна подготовка. По време на обучението те се запознаха чрез презентации с географските особености, историческите и културни забележителности на Италия и гр. Римини. Културната подготовка приключи по график на 22.01.2020 г. с тест, оценката от който участва при формирането на състезателния бал, на основата на който ще се определят седемте ученици, които ще имат възможността да се насладят на красивата Италия.

Елза Божанова

1 2 3
4 5 6

Приключи обучението по ИКТ на учителите от СПГ „Алеко Константинов” по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0От 13.01.2020 г. до 21.01.2020 г. в Център за професионално обучение - Свищов се проведе тематично обучение по ИКТ - "Облачни услуги в образованието" за преподавателите  от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов, които през месец април 2020 г. ще проведат едноседмично обучение в гр. Портсмут, Великобритания по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение". В подготовката по ИКТ участват 11-ет учители по предмети от професионалната подготовка, включително директор и зам-директор от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов. ИКТ-обучението се  проведе в рамките на 20 учебни часа. Водещи лектори на тематичния курс "Облачни услуги в обучението" бяха доц. д-р Веселин Попов и доц. д-р Петя Емилова от катедра "Бизнес информатика" при Стопанска академия "Д.А.Ценов"-Свищов. На 21.01.2020 г. преподавателите успешно положиха сертификационния изпит.

Константин Байрактаров,
КПУМ

1 2 3
4 5 6
Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.